#64 Hvordan lykkes som leder når én av fire planlegger å bytte jobb?

– Veldig mange tenker på å bytte jobb nå, og det har aldri vært så enkelt å bytte jobb, for det er så mange jobber der ute.

Det sier Espen Steinsrud, leder for Dfind, som er en del av den globale rekrutteringsgiganten Randstad. I løpet av en innholdsrik halvtime er samtalen mellom Steinsrud og programleder Tor Haugnes innom ulike temaer under paraplyen ledelse, rekruttering og employer branding.

Mye har forandret seg etter pandemien. Blant annet terskelen for å bytte jobb, som er langt lavere. I tillegg har arbeidstakere andre forventninger til arbeidsgiveren sin enn før.


DSC00036-1

Én av fire planlegger jobbytte

Det viser 2022-versjonen av Randstads årlige Employer Brand Report. Før var det vondt å bytte jobb, faktisk verre enn å trekke visdomstenner, skal man tro Steinsruds egne uttalelser.

– Men nå bytter vi jobb. Og vi sitter løst. Før jul sa 18 prosent av de spurte at «Jeg har byttet jobb før jul», sier Espen Steinsrud.

I tillegg viste utspørringen at én av fire hadde planer om å bytte jobb før sommeren. Det er dramatiske tall. Espen sammenligner arbeidsmarkedet med Tinder – hvor ansatte kan scrolle, swipe, velge og vrake.

DSC00178

Nykommer på topplisten

Undersøkelsen sier også noe om hva som er viktig for ansatte. Det er viktig læring både for dem som ønsker å beholde og tiltrekke seg de rette folkene.

– Det interessante er at det har vært så stabilt i Norge. Det har vært fire, fem egenskaper som har vært viktig når vi skal velge arbeidsgiver.

Men så dukket det opp en egenskap på andreplass i årets undersøkelse, som ikke har vært i toppsjiktet før:

– Ledelse! Fra å være ganske langt ned på listen, så er god ledelse nå viktig. Det har nesten doblet seg fra samme periode i fjor.

I episoden diskuterer Espen og Tor hvorfor ledelse har skutt fart på listen, som stadig toppes av arbeidsmiljø.

Espen mener at synet på ledelse har endret seg, der ledere nå skal være retningsgivende for folk som «ramler ut av kott, skap og barnerom etter pandemien».

I episode får du også høre prat om det å bygge kultur, viktigheten av kaffemaskinen, diskusjoner rundt hvor mye man skal jobbe hjemmefra og på kontoret. Du får til og med et boktips!

I tillegg er det diskusjoner som dreier seg rundt spørsmål som:

  • Hva er egentlig god ledelse?
  • Hvordan sørge for at de ansatte fortsetter å være nysgjerrige?
  • Hvordan endre ansattes pandemi-vaner til hverdagen igjen?


Lytt til podkasten på Spotify, iTunes eller der du lytter til podkast, eller bruk spilleren over. Husk å abonnere for fremtidige episoder!

Stor takk til vår programleder Tor Haugnes!

Abonner på podkasten her:

Listen-on-Spotify-badge-button
US_UK_Apple_Podcasts_Listen_Badge_RGB

 
Få med deg  Oslo Business Forum 2022: Future-Focused Leadership. Sikre din billett i dag!
 
CTA_Feb2022_Norwegian_v01