#48 Emil Eriksrød: Slik påvirker fremtidens arbeidsliv eiendomsbransjen

- Det er en konservativ bransje og fortsatt er mange vant til at man skal ha et hovedkontor og at det er der man skal jobbe. Heldigvis ser vi noen trender nå som eiendomsaktører tar innover seg.

Det sier Emil Eriksrød, daglig leder i eiendomsutviklingsselskapet R8 Property. I denne episoden av All In med Oslo Business Forum får vi høre Emils tanker om bærekraftige bygg, et fleksibelt arbeidsliv og om en del av skriveriene som har vært om hans offensive stil i det han kaller en litt konservativ bransje.

- Jeg føler vi gang på gang klarer å motbevise disse kritikerne, og det synes jeg er litt fint. Vi står sammen som et team når vi får disse litt utfordrende avisskriverier, reportasjene eller henvendelser fra folk som synes det går litt for fort.

I episoden forteller også Emil om veien fra sitt første leilighetskjøp i Bergen i 2005, til nå å ha en portefølje på 100.000 kvadratmeter til en verdi av rundt tre milliarder kroner.

DSC00335

Ambisiøse klimamål

Emil blir også utfordret av programleder Tor Haugnes til å fortelle hvordan de skal klare målet sitt om å være klimanøytrale innen 2025.

- Vi ser på og vurderer både løpende portefølje og nye prosjekter og jobber tett opp mot alt dette. Bærekraft er noe vi har jobbet strukturert og effektivt med siden 2014. Men også før det var det viktig, sier Emil, som også forteller litt om Powerhouse Telemark-prosjektet i Porsgrunn.

I tillegg til fordeler i et klimaperspektiv, mener R8-lederen at leietakere av næringsbygg i økende grad vil etterspørre energieffektive og klimavennlige bygg.

- De aktørene som ikke tar dette innover seg nå, de kommer til å stå med tomme bygg, mener Emil.

DSC00191

- Skal kunne jobbe fra hvor som helst

Samtalen dreier seg også om endringene i arbeidslivet. I R8 så de allerede for tre-fire år siden trender i arbeidslivet som pekte i retningen av et ønske om mer fleksibilitet.

- Den nye arbeidshverdagen består av veldig mye fleksibilitet. Jeg tror det ekstremt viktig for arbeidstakere nå i 2021, kanskje spesielt for de nye ansatte som kommer inn i organisasjoner, at de skal kunne jobbe fra hvor som helst, sier R8-lederen, som understreker at kontoret vil fortsette å være et sentralt sted for innovasjon.

I episoden kan du også få svar på disse spørsmålene:

  • Hvordan har R8s offensive innstilling blitt møtt i eiendomsbransjen?
  • Hvor langt perspektiv har Emil og R8 når de gjør investeringer i eiendom?
  • Hva er Emils lederfilosofi?

Lytt til podkasten her:

Lytt til podkasten på Spotify, iTunes eller der du lytter til podkast, eller bruk spilleren over. Husk å abonnere for fremtidige episoder!

Stor takk til vår programleder, Tor Haugnes!

Abonner på podkasten her:

Listen-on-Spotify-badge-button
US_UK_Apple_Podcasts_Listen_Badge_RGB

 
Early bird billetter er nå tilgjengelige til  Oslo Business Forum 2022: Future-Focused Leadership. Sikre din billett i dag!
 
CTA_Article_FFL-1