#43 Kristin Skogen Lund: Å tenke nytt rundt ledelse

- Skal du sette spor etter deg, må du gå litt utenfor den oppgåtte stien. Det kan være ulendt og alt det der, men det er altså så mye morsommere å oppdage og beseire ny mark, enn å gå på de gamle stiene.

Disse kloke ordene tilhører Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted, Nordens største mediekonsern. Gjesten i episoden 43 av All In med Oslo Business Forum har tidligere vært administrerende direktør i NHO, konserndirektør i Telenor og administrerende direktør i Aftenposten.

I denne episoden prater Kristin om det å tenke nytt rundt ledelse, trendene hun har et ekstra blikk på og om kompleksene man må kvitte seg med.

DSCF6265_Øyvind Ganesh Eknes - @ganeshfoto - Oslo Business Forum (1)

«Ned i purra»

Vi får blant annet et innblikk i hvor langt «ned i purra» Kristin går i den daglige driften av Schibsted.

- Jeg er ikke nedi purra i den forstand at jeg detaljstyrer, sier Schibsted-sjefen og legger til:

- Du kan ikke som toppleder vite bedre enn 5000 medarbeidere. Det er alltid noen i den organisasjonen som sitter tettere på kundene og produktene og vet bedre. Og de må du lytte til. Jeg pleier å si at man som toppleder har en god oversikt, men du kan umulig ha all innsikt.

Hun forteller også om nysgjerrige investorer som har det med å stille detaljerte spørsmål om bedriften hun leder.

- Det er jo skjerpende i seg selv, at jeg kjenner at jeg må og bør kjenne de viktigste krikene og krokene, og jeg må kunne forklare utviklingstrekk på en god måte.

DSCF6243_Øyvind Ganesh Eknes - @ganeshfoto - Oslo Business Forum (1)

- Kutt ut de idiotiske kompleksene

I praten med Tor Haugnes, snakker de også om Kristins forundring over hvor bra det gikk å drive bedriften videre med hele virksomheten på hjemmekontor, om teknologitrender og EU-reguleringer.

Vi får også høre hvilke råd Schibsted-sjefen, som snakket om «rethinking business» under Oslo Business Forum den 29. september, har til den oppvoksende generasjonen.

- Kutt ut alle de idiotiske kompleksene som du belemrer deg selv med, for det fører ikke til noe godt. Og tør å tenke godt gjennom hva som er ditt fortrinn, «hva er det jeg er ekstra god på?», og så er det det du hele tiden bringer frem, sier den engasjerte topplederen, som selv ikke har noe fasitsvar på hvor hun selv befinner seg om ti år.

- Jeg har aldri klart å tenke så mye som en time frem i tid, så det er veldig vanskelig å si. Jeg vet ikke - og vil ikke vite det heller.


I løpet av praten med Kristin Skogen Lund, vil du kanskje også lære mer om:

  • Hvordan Kristin har re-tenkt ledelse, nå som vi forhåpentligvis er på tampen av pandemien i Norge?
  • Hvilke samfunns- og business trender følger Kristin ekstra med på nå?
  • Hvorfor anbefalte faren Kristin å gå krigsskolen som 16-åring?

Lytt til podkasten her:


Lytt til podkasten på spotify, itunes eller der du lytter til podkast, eller bruk spilleren over. Husk å abonnere for fremtidige episoder!

Stor takk til vår programleder, Tor Haugnes!

Abonner på podkasten her:

Listen-on-Spotify-badge-button
US_UK_Apple_Podcasts_Listen_Badge_RGB

 
Early bird billetter er nå tilgjengelige til  Oslo Business Forum 2022: Future-Focused Leadership. Sikre din billett i dag!
 
CTA_Article_FFL-1