<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=812955475519473&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

#42 Hva skal vi med bibliotek når vi har Google? 

Bibliotekenes rolle har alltid vært å sørge for at alle, uavhengig av bakgrunn, skal ha tilgang på kultur, læringsrom og kunnskap - men nå finnes alt bare et google-søk unna. Digitaliseringen har virkelig gjort sitt inntog i «biblioteksbransjen», og kampen om oppmerksomheten er stor. Konseptet bibliotek må transformeres for fortsatt å være relevant og attraktivt for folk.

I slutten av mars 2020 åpner Oslos nye hovedbibliotek, Deichman Bjørvika. Seks etasjer stappes full med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal og verksteder. Hvordan ser egentlig fremtidens bibliotek ut? Hvilken rolle skal bibliotekene ha i kunnskaps-Norge? Og hvordan kan de sammen med skolene bidra til å lære barn og unge kildekritikk og kritisk tenkning i en verden full av «fake news»?

Ukens gjester er direktør for Deichman, Knut Skansen, og tidligere rektor ved Teglverket skole, og nå strategisk rådgiver i Atea, Elisabeth Palmgren. Programleder er Christian Brosstad.

Vi har som vanlig også snoket litt i gjestenes digitale liv 😉

Sharing is caring:


Join 3,000 others at our next conference on September 23-24, 2020