<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=812955475519473&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

#25: Kolonial.no gründer og Bente Sollid Storehaug; Nabobil-salg, netthandel og fremtidens brukeropplevelse

Nabobil ble akkurat solgt for svimlende 105 millioner kroner og den nettbaserte matbutikken Kolonial.no vokser i rekordfart selv uten et eneste kasseapparat. Hva kan forbrukerne forvente når dagligvarebransjen disruptes?

Siden våre tidlige forfedre gjorde deres første byttehandel, til landhandlere og spesialbutikker som solgte importerte varer fra kolonistater og videre til dagens Kiwi, Prix og Rema 1000: dagligvarebransjen har vært disruptet mange ganger. I dag, som før, er det brukeropplevelsen det handler om. 

I ukens episode av  «Teknologi. Av og for mennesker»  har programleder Christian Brosstad med seg gründer av Kolonial.no, Karl Munthe-Kaas og administrerende direktør i Digital Hverdag, Bente Sollid Storehaug som gjester for å snakke om netthandel og fremtidens brukeropplevelser

I dagligvarebransjen i Norge er det tre store aktører som eier hele verdikjeden og mange av aktørene som har prøvd seg med dagligvarer på nett har gått konkurs. Allikevel mener Storehaug at det er plass til både fysiske og digitale aktører: 

– Internett har eksistert i over 25 år og alle snakker om den raske utviklingen. Men ser vi på hvor tregt det går å endre folks vaner, er å handle dagligvarer på nett en lang prosess. Her må man snu impulshandlingen til å begynne å planlegge: Når jeg skal hjem til mine barn etter jobb og må handle noe mat, før vi kaster oss i bilen til Gøteborg, da er ikke Kolonial.no et alternativ, da må jeg innom den fysiske butikken.

Munthe-Kaas nikker, men påpeker allikevel at selv om fysiske butikker gir deg umiddelbar varettilgang, har digitale butikker nye måter å servere kunder enn før:

– Vi har alltid samlet inn mye data fra hver eneste transaksjon for å optimalisere kundereisen og brukeropplevelsen. Det gjør at vi kan personalisere innholdet i nettbutikken, vi promoterer ikke bleier til de som ikke har barn og vi legger opp de varene som du ofte handler. Hadde en fysisk Rema 1000 butikk gjort det samme når du gikk inn døra, hadde hele butikken omrokkert seg til en øy med kun de varene du pleier å handle. 

Er du nysgjerrig på hvordan dagligvarebransjen disruptes? Og hvordan fremtidens brukeropplevelse ser ut? Lytt til denne podkastepisoden!


Sharing is caring:


Join 3,000 others at our next conference on September 23-24, 2020