<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=812955475519473&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

#10: Nå bygges smarte bygg som lar deg prestere bedre på jobb 

60 % av arbeidskontorene i Europa står tomme i arbeidstiden. Hva skal vi gjøre med dette sløset? For å finne ut dette tok vi turen til det nye smartbygget til Atea på Hasle for å snakke med forretningsutvikler i Höegh Eiendom, Jørgen Flaa, og advokat fra Bahr og driver av Proptech Norway, Henrik Taubøll, om smarte forretningsbygg og hvordan smart teknologi kan gjøre arbeidshverdagen enklere, mer effektiv og miljøvennlig.

– Teknologien er allerede her, hvor bygget blant masse annet leser kalenderen din og har booket korrekt møterom. Næringsbyggene som føres opp nå er proppfulle av sensorer som skal gjøre det morsommere og bedre for deg å gå på jobb, sier Jørgen Flaa.

Det er selvfølgelig menneskene og møteplassene som er viktigst. Det er når mennesker treffer andre mennesker de gode ideene kan dukke opp og du får ny energi.

– Det handler ikke om at bygget serverer deg lunsj på pulten klokken 12. Men når teknologien får deg til å ta trappen, ta et sunt valg i kantinen, velge sykkelen og kanskje bli med på et møte du ikke visste at du trengte, at du får nye impulser og utfordrer dine gamle vaner, forklarer Flaa.

Taubøll mener smarte bygg skal utfordre oss på et vis som ikke nødvendigvis gjør alt mer behagelig, men gjør at vi må tenke mer over valgene våre.

 – Vi er vaneorienterte og litt late. Å utfordre oss selv ved ikke å gå den samme veien til jobb hver dag, eller sitte ved siden av den samme kollegaen, spise det samme, men heller utfordre oss selv til å gjøre ting annerledes – dette er kanskje den store verdien fremover; kreativitet og å skape den gode friksjonen, sier Taubøll.

Flaa forteller også både hvordan ønske om å bidra til mer bærekraftige løsninger i eiendomsbransjen og være med å lage en bedre arbeidshverdag for den enkelte leietaker er motivasjonen for hvorfor Höegh Eiendom setter opp smarte bygg.


Sharing is caring:


Join 3,000 others at our next conference on September 23-24, 2020