#06 Kristin Skaug: Et vanvittig børsår

2020 har vært et helt vanvittig år på mange områder, også på Oslo Børs. Usikkerheten i verdensøkonomien, den voksende Korona-krisen og nedstengninger sendte Børsen rett ned i mars.

HubSpot Video


Den 12. mars, da Norge stengte og det som senere viste seg å bli årets verste dag, falt hovedindeksen ned hele 8,77 prosent til 650,60 poeng ved stenging. Fire dager senere var Børsen i løpet av dagen nede på 605,28 poeng.

Skulle dette føre til en dyp økonomisk krise? Mange krisemaksimerte og mente dette var en krise vi aldri hadde opplevd tidligere. “Denne gangen er det annerledes”, mente man.

8. januar 2021, snaue 10 måneder senere, bikker Oslo Børs rekordhøye 1,000 poeng for første gang. I tillegg har både selskaper og aksjonærer strømmet til Oslo Børs.

Dagens gjest Kristin Skaug, har de siste 2,5 årene vært daglig leder for AksjeNorge, en stiftelse som bidrar til økt kunnskap om aksjer og verdipapirmarkedene.

 

I denne episoden av podkasten 'All In med Oslo Business Forum' vil du høre mer om:

  • Hvordan opplevde Kristin markedet i 2020?
  • Hvordan står det til med verdipapir-forståelsen i Norge?
  • Hva er mest utfordrende ved å lede en stiftelse som driver med folkeopplysning og skal nå ut til “alle”?

    Forbehold: I denne podcasten snakkes det om konkrete selskaper. Dette må ikke ansees som personlige investeringsanbefalinger.


    Lytt til podkasten her:

    Listen-on-Spotify-badge-buttonUS_UK_Apple_Podcasts_Listen_Badge_RGB


Likte du denne podkasten? Følg oss gjerne på Spotify, iTunes eller der du lytter til podkaster og gi oss en tilbakemelding. Det hadde vi satt utrolig stor pris på.

Tusen takk til programleder Tor Haugnes og vår samarbeidspartner All In