#38 Ivar Horneland Kristensen: Tjenesteeksport som den nye oljen

- Jeg er ikke i tvil om at Norge kan være med på å tenke stort og ha eksportmuligheter på tjenestesiden, ikke bare fisk og fysiske produkter. Vi kan gjøre en forskjell, fordi vi er et lite, tett samfunn som faktisk kan teste ut dette. Men vi må tørre det, og jeg ser unge mennesker som tør mye mer – og det er godt.

Disse positive fremtidsutsiktene serveres av administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke, Ivar Horneland Kristensen. Virke representerer 24.000 medlemmer, som består av over 300.000 ansatte.

I episoden 38 av All In med Oslo Business Forum får høre om hvordan pandemien har påvirket medlemsorganisasjonen Virke, om fremtidsutsikter, kunnskapsrik og miljøbevisst ungdom, omstillingstakten og Ivars ledelsesfilosofi.


Ivar_article-2

- Mye «underveis-ledelse»

Virke var tydelig i media gjennom 2020, som representant for medlemmer som virkelig fikk kjenne på konsekvensene av pandemien. Medlemmene er fra bransjer som handel, teknologi, reiseliv, service, helse, omsorg og utdanning, for å nevne noe.

- For meg har det kanskje vært de mest spennende månedene i mitt yrkesliv. Da dette skjedde i mars 2020, var det bare å sette i gang og jobbe, for det var jo våre medlemmer som virkelig ble rammet.

Vi får høre Ivars tanker om hvorfor Norge har kommet godt ut på «den andre siden», om hjulene som for all del ikke måtte stoppe i apotekene og i dagligvarene og om det å lede på en annen måte enn før.

- Det var mye «underveis-ledelse», for å si det sånn. For vi måtte hele tiden forholde oss til situasjonen.

Ivar roser også trepartssamarbeidet, den norske modellen og reflekterer rundt hvordan pandemien har endret Virke.

Ivar_article-1

Tjenesteinnovasjon og bransjeglidning

I tillegg får vi høre Virke-sjefens fremtidsutsikter vedrørende eksport av tjenester.

- I Norge kommer vi fremover til å leve mer av det vi kan, enn det vi har av naturressurser, mener Ivar, som blant annet trekker frem Askeladden, som vi ble bedre kjent med i episode 16 av All In med Oslo Business, da Martin Schütt var gjest.

- Det er et miljø som sysler med en del spennende ting. Man skal ikke se bort fra at noen av de konseptene kan bli globale, mener Ivar.

Han påpeker at ni av ti Virke-medlemmer nå løser ting i arbeidshverdag på nye måter.

- Det å innovere ved at man både blir utfordret og at denne bransjeglidningen skjer ved at noen pusher bransjene, tror jeg kan være bra.

I denne episoden kan du også få svar på spørsmål som:

  • Hvordan har pandemien påvirket utviklingen for en medlemsbasert organisasjon som Virke?
  • Hvilke samfunnsendringer følger Ivar ekstra nøye med på?
  • Hva slags ledelsesfilosofi har Ivar?

Lytt til podkasten her:


Episoden kan du høre overalt der du hører podkast, på Spotify, iTunes eller i spilleren ovenfor. Husk å abonnere for å få kommende episoder rett inn i spilleren din.

Tusen takk til programleder Tor Haugnes.

Abonner på podkasten her:

Listen-on-Spotify-badge-button
US_UK_Apple_Podcasts_Listen_Badge_RGB