#17 Erik Haugen – Hvordan blir fremtidens arbeidsplass?

– Når data har gått fra kjelleren til skyen, til hjemmekontoret og til hytta, så gjør det noe med oss som individer. Vi snakker om datasikkerhet, menneskelige relasjoner, arbeidsvaner og økonomiske aspekter.

Det sier Erik Haugen, som er kommersiell direktør i Techstep og gjest i episode 17 av All In med Oslo Business Forum. I samtale med programleder Tor Haugnes, springer samtalen om fremtidens arbeidsliv i ulike retninger.

«Fremtidens arbeidsliv» er noe vi har hørt snakk om ofte. Likevel drister vi oss til å ta det opp igjen, riktignok med en del ny erfaring fra de foregående 13 månedene. I fjor vår ble arbeidslivet kastet i en helt ny retning – og det helt plutselig. Arbeidsgivere og ansatte har måttet stokke om på kortene, tenke nytt og tilpasse seg.

Hva har vi lært som vi tar med oss videre? 

Gammel teknologi som plutselig ble tatt i bruk, ledelse og det se folk fra hjemmekontoret, en nyvunnet kjærlighet til passordene sine og sikkerhet på hjemmenettverk er noen av punktene praten dreier seg rundt.

DSC01431Troen på en ny balansegan
– En arbeidsgiver som sier: Nei, hos oss sitter alle på kontoret hele tiden og du har ikke tilgang til å jobbe utenfor arbeidsplassen fire vegger, den tror jeg ikke blir veldig attraktiv, sier Erik.

Det siste året har mange jobbet på en helt ny måte. Samtidig som både formelle og uformelle møtepunkter på arbeidsplassen kanskje er et savn, har vi også lært at mye kan – og kanskje bør – gjøres annerledes enn tidligere.

– Det briljante her er at jeg tror vi får en lærdom av det vi har gått gjennom som sier at: Hjemmekontor fungerer for noen ting, mens kontoret fungerer bra for andre, sier Erik, før han legger til:

– Jeg tror vi kommer til å greie mixen mye bedre!

Det er imidlertid flere utfordringer ved hjemmekontor-livet enn kollegaer som prater mens de er mutet.


DSC01593 (1)

Sikkerhetsglipp på solsenga
Haugen argumenterer for at sikkerhet utenfor arbeidsplassen er en adferd arbeidstakere må lære, og at det å sørge for en sikker bedrift, handler vel så mye om HR som om teknologi.

Der en bedrift tidligere kanskje hadde sitt ene kontor, har mange nå flere hundre små «kontorer» rundt om. Det krever en ny bevissthet rundt – og kanskje nye regler for – hvordan man tar vare på sin bedrifts data i hverdagen.

Ikke bare når man sitter på hjemmekontor tilkoblet samme lokalnettverk som resten av familien, men også i helt andre situasjoner mener Haugen at vi har mye å lære.

- Du tar ikke med deg en laptop til bassengkanten på ferie, men du legger fra deg telefonen på en solseng i Syden og så går du i bassenget.
Praten rekker også innom at Haugen er glad han ikke var russ i 2020, om Clubhouse, om tilpasset arbeidstid og om hvordan man skal måle flink når alle sitter på hvert sitt hjemmekontor.

Ellers kan du kanskje få svar på noen av disse spørsmålene i denne episoden:

  • Hvorfor kan en god setning fra din favorittbok være et bedre passord enn de uendelige bokstav- og tallkombinasjonene Apple foreslår?
  • Blir skillet mellom jobb og privatliv enda mer utvisket fremover?
  • Og hva er egentlig Clubhouse? Støy eller en moderne nærradio?

Lytt til podkasten her:


Episoden kan du høre overalt der du hører podkast, på Spotify, iTunes eller i spilleren ovenfor. Husk å abonnere for å få kommende episoder rett inn i spilleren din.

Tusen takk til programleder Tor Haugnes og vår samarbeidspartner All In.

Abonner på podkasten her:

Listen-on-Spotify-badge-button
US_UK_Apple_Podcasts_Listen_Badge_RGB