<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=812955475519473&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Hva kan du lære 10. april? Her får du oversikt

 

Hvem er egentlig Steffen Kragh? Og hva kan du lære av Randi Zuckerberg? Har du ikke stålkontroll på foredragsholderne som skal stå på scenen 10. April, skal vi prøve å gi deg en innføring i hva de skal snakke om her.

Du har kanskje allerede lagt merke til det? Men nytt av året er at det vil være en scene i pausene under konferansen som vi kaller for Tech Stage.

– Her vil utrolig dyktige norske fageksperter holde foredrag på 8 minutter hver for å gi deg en bedre forståelse av nye teknologier, forteller Christoffer Omberg, daglig leder i Oslo Business Forum.

The Qube på Gardermoen setter en helt ny standard for Oslo Business Forums konferanser. Et opplevelsessenter, intervjuer med foredragsholderne i pausene samt nye og større fasiliteter er nytt av året.

– Vi ser frem til å ta imot de norske og internasjonale foredragsholderne den i The Qube 10. april.

Programmet er nå fylt opp med foredragsholdere. Om bare noen få uker lanseres de siste foredragsholderne på hovedscenen og Tech Stage. Det er bare å glede seg.

Har du ikke oversikt over alle foredragsholderne?

Foredragsholderne på Tech Stage kan du lese mer om lenger ned i artikkelen. Her får du en rask innføring i foredragsholderne på hovedscenen:

Foredragsholdere hovedscenen 10. april

Steffen Kragh: Konsernsjef i Egmont

Danske Steffen Kragh er konsernsjef i Egmont som omsetter for 11 milliarder danske kroner årlig – i Norge eier konsernet TV2, en rekke magasiner og Nordisk film.

– Gjennom det siste tiåret har mediebransjen måttet gjennomgå store omveltninger og omorganiseringer for å overleve den digitale transformasjonen og mer diversifiserte annonsørbudsjetter. Vi tror at resten av næringslivet har utrolig mye å lære av endringsprosessene mediebransjen allerede har gjennomgått og kommer til å møte på veien videre, forteller Omberg.

Under konferansen den 10. april skal Kragh dele innsikt om Egmonts transformasjon når verden utvikler seg eksponentielt.

 

Kristin Skogen Lund: Administrerende direktør i NHO

Kristin Skogen Lund er adm. direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Hun har tidligere ledererfaringer fra flere norske og internasjonale selskaper.

Frem til 2010 var Skogen Lund adm. direktør i Aftenposten før hun gikk til Telenor hvor hun fikk ansvaret for utviklingen av digitale tjenester.

– Vi gleder oss til å høre Kristins perspektiver på lederrollen i et stadig mer uoversiktlig teknologisk forretningslandskap, og hvorfor lederrollen kanskje er viktigere enn noen gang. Næringslivet har en essensiell rolle i å løse de store utfordringene vi står overfor i dag.

 

Rachel Botsman: Forfatter og foreleser ved Oxford University

TED-talksene til Rachel Botsman, forfatter og foreleser ved Oxford University, er sett mer enn fire millioner ganger. I dem snakker hun om hvordan teknologien endrer tilliten vår – fra etablerte institusjoner til enkeltmennesker.

I hennes presentasjon skal Botsman forklare skiftet i mønstre fra institusjoner til enkeltindivider.

– Selskaper som har en høy grad av tillit er i best posisjon til å innovere. Du må stole på dine ansatte for å ta risiko, for å svømme i et hav av usikkerhet, uten nødvendigvis å vite hva utfallet kommer til å bli, har Botsman tidligere uttalt til Oslo Business Forum.

Er du interessert i å lese mer om Botsman?

En barndomshendelse gjorde at tillitseksperten Rachel Botsman fikk et nytt syn på om man kan stole på folk eller ikke. Klikk deg inn for å lese artikkelen her!

 

Garry Kasparov: Tidligere verdensmester i sjakk og pådriver for kunstig intelligens

Da sjakklegenden, Garry Kasparov møtte IBMs superdatamaskin «Deep Blue» til omkamp i 1997, tapte han for første gang mot kunstig intelligens.

Etter dette sluttet russeren å konkurrere mot teknologien.

Nå jobber han for å fremme samhandlingen mellom kunstig intelligens og mennesker.

– I foredraget kommer Kasparov til å forklare hvorfor vi ikke bør frykte kunstig intelligens. Han skal forklare at dersom maskiner erstatter oss for oppgaver de kan gjøre bedre og raskere, gir det oss muligheten til å fokusere på det som gjør oss til mennesker, sier Omberg.

Vil du vite mer om Kasparov og kunstig intelligens?

Kasparov mener at kunstig intelligens vil åpne opp for nye måter å gjøre ting på. Men at enhver bedrift som jobber med data, trenger å ha en strategi for å implementere teknologien. Kasparov forteller at det kan være en lang prosess. Klikk deg inn her for å lese mer!

 

Randi Zuckerberg: Tidligere direktør for markedsutvikling og pressekontakt i Facebook

Visste du at Mark Zuckerbergs søster, Randi Zuckerberg, fant opp Facebook Live under et hackathon i brorens selskap?

Frem til 2011 jobbet hun i Facebook som direktør for markedsutvikling og pressetalskvinner. Nå er hun blitt forfatter og har startet et eget selskap: Zuckerberg Media.

– Randi Zuckerberg er utrolig inspirerende. Hun skal holde et foredrag om hva vi kan hente ut av det sosiale mediefellesskapet – i tillegg til å snakke om tankegangen til en moderne forbruker, sier Omberg.

Vil du lese mer om Randi Zuckerberg?

Teknologiselskaper i Silicon Valley har siden tusenårsskiftet utviklet idéer som nå er verdt flere milliarder dollar gjennom såkalte hackathons. Les mer om hvordan Randi Zuckerberg har jobbet med dette konseptet i Facebook her!

 

Abigail Posner: Leder for strategisk planlegging i kreativitet i Google

I tillegg til å være leder for strategisk planlegging og kreativ effektivitet i Google, er Posner også forfatter og foredragsholder. Hun er utdannet sosialantropolog.

For hvordan kan teknologien hjelpe oss med å være mer kreative og stå bedre rustet i innovasjonsprossesser? Det er blant annet noe av det hun skal snakke om under konferansen, 10. april.

Hun vil gå igjennom det emosjonelle forholdet mellom mennesker og det «digitale rommet».


Tech Stage: Norske fageksperter deler sine erfaringer

Foredragsholdere Tech Stage 10. april

 

På Tech Stage kommer norsk-ansatte fageksperter til å gi deg oversikt og kunnskap om teknologiske trender og begreper som gamification, virtual reality, design thinking, data science, fashion tech og blockchain.

– Vi gleder oss til å kunne gi gjestene mer verdi i de utvidede pausene våre hvor foredragene på Tech Stage vil finne sted i det splitter nye opplevelsessenteret vårt.

På Tech Stage vil du kunne se følgende foredragsholdere:

Canadieren Kate Murphy er adm. direktør i det norske selskapet «Play Magnus», hvor du kan spille interaktivt mot Magnus i ulike aldre. Hun blant annet dele måter du kan integrere gamification effektivt i din bedrift.

Rolv-Erik Spilling fra selskapet Gture skal skal holde et innlegg om interaksjonen mellom augmented reality (AR), viritual reality (VR) og interactive mixed reality (MR).

Aleksander Langmyhr fra det norske VR-selskapet Dimention10 kommer for å snakke om hva VR betyr for selskapet ditt, og hvilke fordeler VR vil gi selskapet ditt.

Lavrans Løvlie fra Livework skal snakke om design thinking og hvordan du kan bruke det for å optimalisere driften.

Briten Ellie Dobson fra Arundo skal snakke om hemmelighetene bak Internet of Things (IoT), og datavitenskap i tungindustrien. Hun leder for tiden datavitenskapsteamet i Arundo.

Jeanette Dyhre Kvisvik skal snakke om hvordan man kan bygge et Tech-selskap. Selskapet hennes, Villoid, kombinerer sosiale medier, influencers og shopping.