<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=812955475519473&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Dette er de ti mest leste artiklene våre i 2017

 

Ble du inspirert av webinaret til Petter Stordalen? Eller tok du til deg noen gode råd om endringsledelse fra Anita Krohn Traaseth? Under finner du oversikten over de ti mest leste artiklene vi publiserte i 2017.

1. Petter Stordalen: Mine 7 tips til bedre business

Petter Stordalen er en av Norges mest profilerte næringslivsledere. Under vårt webinar i mai delte han sine hemmeligheter om hvordan du kan skape bedre business.

– Jeg var en jævel på å selge jordbær, fortalte Stordalen under webinaret.

Men hvordan klarte Stordalen å lykkes? I artikkelen fikk du hans syv tips til hvordan du kan skape en bedre business.

Artikkelen ble lest mer enn 65.000 ganger og er delt mer enn 5000 ganger på sosiale medier.  

Les artikkelen her!

2. 5 krav til god lederkommunikasjon – hva skal du bli bedre på?

God kommunikasjon er kanskje lederens viktigste jobb, men hvordan oppfyller du den? Nils Apeland ga deg sine syv beste tips til hvordan du blir best på lederkommunikasjon i denne artikkelen. Her er «sjefens 5 T-er».

– Et av mine hovedpoeng når jeg hjelper ledere med kommunikasjon, er at handlingene deres roper høyere enn ordene. Hvis du sier en ting, men gjør noe annet, så kan du miste troverdighet. Disse fem tipsene handler mer om handling enn om kommunikasjon.

Artikkelen ble lest mer enn 48.000 ganger og er blitt delt mer enn 2000 ganger i sosiale medier.

Les artikkelen her!

3. Anita Krohn Traaseth: – Endringsledelse er vanskelig av kun én årsak

Anita Krohn Traaseth har gjennomført store endringsprosesser i flere selskaper, blant annet i HP Norge og nå i Innovasjon Norge. Hun mener endringsledelse er vanskelig av kun én hovedårsak.

– Endringsprosesser er vanskelig av én hovedårsak. Kultur. Det tar tid, er svært kompleks og kan ikke fikses med et teknologisk verktøy. Det er fordi det handler om mennesker, etablerte arbeidsprosesser og sterke bedriftskulturer.

Artikkelen er lest mer enn 42.000 ganger og er delt over 2000 ganger i sosiale medier.

Les artikkelen her! 

4. #HunSpanderer: Dette er tegnene på ubevisst kjønnsdiskriminering, og slik unngår man det

Ubevisst kjønnsdiskriminering handler om hvordan vi vurderer mennesker ulikt kun basert på kjønn. Selv om hver enkelt episode kan virke banal, får den akkumulerte effekten store konsekvenser. Samtidig vet vi at økt mangfold gir økt lønnsomhet. Så hvordan kan man bryte mønsteret? Det skriver Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde.

I oktober startet vi et prosjektet Lederblikk hvor vi inviterte åtte sentrale norske næringslivspersonligheter til å skrive et innlegg hver i måneden. Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde, som også står bak prosjektet #hunspanderer ønsket å co-signere innleggene.

Deres første innlegg er den tredje mest leste på hele obforum.no i 2017. Innlegget er lest mer enn 36.000 ganger og er delt over 2000 ganger i sosiale medier.

Les innlegget her!

5. Johan Brand: Oppdager du dette, er det på tide å bytte jobb

Hva gjør du når makt havner i feil hender? Slutt!, si opp jobben, sier Gary Vaynerchuk. Det er satt på spissen, men jeg må si meg helt enig. Get on with it!, skriver Johan Brand i dette innlegget i spalten Lederblikk.

Les innlegget her!

6. Vil skape Norges største næringslivskonferanse

— Vi ønsker å sette Oslo på kartet også utenfor landegrensene. Derfor tar vi konferansen til et helt nytt nivå og skaper et arrangement Norge aldri har sett maken til, forteller gründer bak Oslo Business Forum, Christoffer Omberg.

Les artikkelen her! 

7. Bente Sollid Storehaug: Når det ubegripelige faktisk skjer

Det skulle bli den heteste natten i USAs historie, men dagen etter det amerikanske presidentvalget våknet vi til et politisk jordskjelv. Store samfunnsendringer leder oss inn i en uforutsigbar fremtid. På godt og vondt. Det skriver Bente Sollid Storehaug i sitt innlegg i spalten `Lederblikk`.

Les innlegget her! 

8. Lyden av læring – mer tillit, spillerom og frihet!

Noen ganger må de gamle hodene ut fordi de ikke er villig til å endre seg. Det er livslang læring det handler om, forteller Kahoot-gründer Johan Brand i episode #04 i podkasten `De som bygger det nye Norge` med Silvija Seres.

Les artikkelen her! 

9. Teknologi må ligge i bedriftens DNA

Det forteller Christoffer Hernæs, leder for innovasjon og utvikling i Skandiabanken. Han har jobbet med digitalisering og endringsledelse hele sin karriere og valgte bankbransjen nettopp fordi det var vanskelig. Han gjestet podkasten `De som bygger det nye Norge` med Silvija Seres i episode #06.

Les artikkelen her! 

10. Vil du lykkes med innovasjon? Her er ni myter du må unngå

Tror du innovasjon handler om muligheter? Eller at det styres av tilfeldigheter? Da tar du feil. I denne artikkelen oppklarer Kenneth Winther ni myter om innovasjon.

Les artikkelen her!