<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=812955475519473&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

John M. Lervik står bak en av de største norske teknologisuksessene i moderne tid. Nå er seriegründeren i gang med et nytt teknologi-eventyr. — For første gang i mitt liv jobber jeg ut fra en industri der vi kan bli best i verden og eksportere det, forteller han.

De fleste kjenner Lervik som mannen bak IT-selskaper som Cxense og søketjenesten, Fast Search and Transfer. I 2008 solgte han sistnevnte til Microsoft for over 6 milliarder kroner. I dag er han grunnlegger av nok et teknologiselskap — Cognite. Selskapet skal bli ledende på å samle inn fysiske data fra industriproduksjon, for deretter å digitalisere dem. De jobber blant med hvordan de skal digitalisere offshore-sektoren.

— Hvis vi kan kombinere det beste fra olje-, gass- og prosessindustri, med det beste vi har lært fra internasjonalisering av software-bedrifter, kan det bli magi, forteller han.

I episode #50 av podkastserien ’De som bygger det nye Norge’ møter du den suksessrike teknologi-gründeren, John Markus Lervik. Sammen med Silvija Seres snakker de om den spennende tiden med Fast, verdensledende produkter, talenter og hvordan man kan bygge internasjonal konkurransekraft.

Her finner du de fem mest populære podkastepisodene fra 'De som bygger det nye Norge'

Følg oss på:

Facebook, Instagram, Twitter , LinkedIn og obforum.no


Sharing is caring: